loading ...
CAZARE
Oferte de cazare Băile Tuşnad
RO
ro hu en de
Unknown column 'u_lat' in 'where clause'
acum
azi
mâine
poimâine
 • ×
  activităţi
 • evenimente
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

Destinaţia

Servicii turistice

Timp liber, distracţie

DISPONIBILITATE

Nu rata

Băile Tuşnad
TUȘNAD

Știai că?

Despre - Băile Tuşnad

Băile Tuşnad este cel mai mic oraş al României situat în colţul cel mai sudic al judeţului Harghita. În urma recensământului din 2002 oraşul avea 1728 de locuitori. Baia termală a fost înfiinţată în anul 1842. Localitatea a devenit autonomă în 1935 când s-a desprins de comuna Tuşnad, fiind înregistrată sub numele Tuşnad Băi. În anul 1968 s-a aprobat ridicarea localităţii la nivel urban, fenomen ce a contribuit la dezvoltarea potenţialului turistic. Astfel în anii 1970 s-au construit marile hoteluri din oraş. După revoluţia din 1989 ca rezultat al incertitudinii situaţiei de proprietar al imobilelor localităţii, oraşul balnear s-a îndreptat spre o decădere accentuată, însă în prezent arată semnele reînnoirii. Paleta pensiunilor moderne, casele de oaspeţi, pârtia de schi şi un centru balnear invită vizitatorii şi turiştii de pretutindeni.

Bogăţia naturală a oraşului şi a zonei acesteia, apele termale cu conţinut bogat de minerale, climatul, frumuseţea naturii, sunt numai câţva factori cu efect terapeutic pentru tratarea bolilor neurotice, cardiace, cardiovasculare, digestive, intestinale, motorice şi endocrinologice.

Tot aici sunt organizate programele din cadrul Universităţii de Vară şi Campusul Studenţesc Bálványos, respectiv aici au avut loc taberele EU.

Lacul Ciucaş situat în centrul oraşului Băile Tuşnad, strălucind sub poalele Stâncii Șoimilor, a fost creat artificial din râul Olt în anul 1894, epoca de aur al existenţei lacului fiind în anii 1920. După anul 1948 exploatarea staţiunii balneare din Băile Tuşnad a fost preluată de stat, iar în mijlocul lacului de 2 ha şi cu o adâncime de 3 m s-a construit o stea roşie. În timpul iernii suprafaţa îngheţată a lacului a fost folosită drept pationar. După anul 2000 lacul a devenit proprietate privată.

Distanţa Băile Tuşnad-Lacul Sfânta Ana prin Bixad este de 24 km.


Cazări - Băile Tuşnad

Gastronomie - Băile Tuşnad

Servicii - Băile Tuşnad

Petrom

0.0 km 4

Wc Public

0.0 km 6

Cec Bank

0.0 km 7

Poştă

0.0 km 10

Atracţii - Băile Tuşnad

Minigolf

0.0 km 8
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Băile Tuşnad - www.visittusnad.ro

Află mai multe despre Băile Tuşnad, destinaţia balneoclimatică de renume din România.