loading ...
SZÁLLÁS
Tusnádfürdői szállásajánlatok
HU
ro hu en de
Unknown column 'u_lat' in 'where clause'
jelenleg
ma
holnap
holnapután
 • ×
  programajánlat
 • esemény
 • ×
  Lei
  Euro
  USD
  HUF

Úticél

Turisztikai szolgáltatók

Szabadidő, szórakozás

SZABAD HELYEK

Ne hagyd ki

Tusnádfürdő
TUSNÁD

Tudtad-e hogy?

Bemutatkozik: - Tusnádfürdő

Hargita megye legdélibb, Románia legkisebb városa. A 2002-es népszámlálás adatai szerint 1728 lakosa van. Gyógyfürdőjét 1842-ben alapították. 1935-ben kivált Tusnád községből és Tusnádfürdő néven önállósult. 1968-ban emelkedett városi rangra, nagy szállodái az 1970-es években épültek. A rendszerváltás után, a tulajdonviszonyok tisztázatlansága miatt a fürdőtelep hanyatlásnak indult, de mára ismét magához tért. Modern panziók, kulcsosházak, sípályák várják a turistákat.

Tusnádfürdő és környékének természeti adottságai, a változatos vegyi összetételű gyógyvizek, az éghajlat, a táj szépsége, kitűnő hatásúak a neurózis, a szív- és érrendszeri, a gyomor, a bél, a mozgásszervi bántalmak és a belsőelválasztású mirigy-betegségek gyógyításában. Itt zajlik a Tusványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor és néhány éven keresztül itt tartották az EU táborokat is.

Tusnádfürdő Sólyomkő alatt csillogó, Oltból táplálkozó mesterséges tavát, a Csukás tavat 1894-ben hozták létre. Az 1920-as években élte fénykorát. 1948 után a tusnádfürdői fürdőtelep működtetését állami vállalat vette át és a két hektáros, három méter mély Csukás tó közepét vörös csillag díszítette. Télen korcsolyapályaként használták. 2000 után magántulajdonba került. Partján 2013-ban átadták Székelyföld első élményfürdőjét.

Szent Anna-tó-Tusnádfürdő távolság Sepsibükszád érintésével: 24 km.

Szálláshelyek - Tusnádfürdő

Gasztronómia - Tusnádfürdő

Szolgáltatások - Tusnádfürdő

Posta

0.0 km 10

Látnivalók - Tusnádfürdő

Minigolf

0.0 km 8
lorem ipsum
lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor lorem ipsum dolor
lorem ipsum

loading ...

Tusnádfürdő - a természet ajándéka - www.visittusnad.ro

Tusnádfürdő, Románia egyik leghíresebb és legszebb balneoklimatikus desztinációja.